Η εκδρομή της Κέρκυρας ξεφεύγει από το μέχρι τώρα κλασικό yachting τουρισμό και επεκτείνεται σε βίωματα παρά σε κάτι που απλά σερβίρεται.

Αφού περάσουμε από τα νησάκια των Συβότων για μια βουτιά στην Πισίνα, θα κατευθυνθούμε στο νοτιότερο τμήμα της Κέρκυρας. Θα καβατζάρουμε πίσω από το ακρωτήρι του Ασπρόκαβου για να βουτήξουμε στις απομονωμένες ακτές του Αρκουδίλα. Τα πετρώματα εδώ έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε άργιλο, και θα το εκμεταλλευτούμε κάνοντας απολέπιση!

Στη συνέχεια θα πάμε ‘’στ’ Αλεύκι’’, όπως ονομάζουν οι ντόπιοι την Λευκίμη, την νοτιότερη κωμόπολη της Κέρκυρας και γενέτειρα της οικογένιας μας κατά το ήμισυ. Μπαίνουμε με το σκάφος στο ποτάμι, και ανηφορίζουμε τις όχθες του για να πάμε στο τοπικό οινοποιείο, ώστε να γευτούμε τους καρπούς αυτού του τόπου. Περιήγηση στα κελάρια και το αμπέλι και γευστικές δοκιμές κρασιών που παράγονται σε αυτά τα χώματα – γύρο μας.

Υπάρχει δυνατότητα για γεύμα στον κήπο ανάμεσα στο αμπέλι του οινοποιείου, ωστόσο αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουμε τουλάχιστον μια μέρα πριν για την κατάλληλη προετοιμασία.

Αφού κάνουμε μια μικρή βόλτα στο κέντρο της Λευκίμης, με τα παλιά – σαν εγκαταλελλημένα σπίτια, θα αρχίσουμε για τον δρόμο της επιστροφής στα Σύβοτα.

GALLERY

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

  • Ώρα αναχώρησης από Συβοτα (λιμάνι) 10:00
  • Ώρα επιστροφής: 17:00

Λιμάνι Σύβοτα
Πισίνα
Σπηλιά Συβότων
Κάβος Κέρκυρας
Παραλία Αρκουδίλας
Ποτάμι Λευκίμης
Οινοποιείο
Κέντρο Λευκίμης
Παραλία Μπούκα

Περιλαμβάνονται:
-Καύσιμα
-Skipper
-Πετσέτες παραλίας
-Swim
ming equipment
-Εξοπλισμός κολύμβησης
-Νερό και αναψυκτικά
-Κρασί
-ΦΠΑ

Κατόπιν αιτήματος :

-Αλκοολούχα ποτά
-Premium ποτά
-Φαγητό στο σκάφος
– Χερσαία μεταφορά