ΤΟΠΟΙ

όταν έχεις τελικά χαθεί. Έχεις φτάσει

Sivota mainland

Η παραλία Μπέλα Βράκα συνδέει τα Σύβοτα με το νησί Μουρτεμένο. . Βρίσκεται στις συστάσεις μας καθώς η μοναδικότητά της είναι ότι μπορείτε να επισκεφθείτε το νησί με τα πόδια, περνώντας κυριολεκτικά μέσα από τη θάλασσα.

Σύβοτα

Αλάτι Η παραλία αυτή δεν είναι εύκολα προσβάσιμη με σκάφος, καθώς έχει σκορπισμένα κομμάτια βράχων μέσα στη θάλασσα, κάνοντας την απόβαση με σκάφος ιδιαίτερη. Για αυτό τον λόγο είναι συνήθως απομονωμένη – εξού και την προτείνουμε. Ονομάζεται έτσι από τον μικρό σχηματισμό μιας αλυκής στα βράχια της παραλίας.

SIVOTA EXPLORATION

Νότια Κέρκυρα & Παξοί

Αυτή η παραλία βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κέρκυρας. 10 λεπτά από το χωριό Κάβος οδηγείτε μέσα από έναν χωματόδρομο για να φτάσετε στον παράδεισο.

Ο Φάρος

Υπάρχει ένα καλά κρυμμένο μονοπάτι που οδηγεί στον φάρο των Συβότων. Χτισμένος στην πλαγιά του Μαύρου Όρους από το 1884, από την Τουρκική Αυτοκρατορία για να καθοδηγεί τον στόλο της στο βόρειο Ιόνιο.

Ο οικισμός του Βραχωνά

Ο εγκαταλελειμμένος οικισμός του Βραχωνά βρίσκεται στο βουνό πίσω από το χωριό των Συβότων και αποτελείται από περίπου 60 ερειπωμένα σπίτια.

Ποταμός Αχέρωντας

Οι πηγές του ποταμού Αχέροντα βρίσκονται σχεδόν μία ώρα μακριά από τα Σύβοτα, κοντά στα χωριά Καναλάκι και Γλυκή.

Κάστρα & Ιππότες της Πάργας

Η Πάργα θα σας κάνει να αναρωτηθείτε αν είστε σε νησί ή όχι.

Βρίσκεται 30 χλμ νότια των Συβότων και είναι μια από τις πιο γραφικές τοποθεσίες της περιοχής.