Ποιοι είμαστε

  • Η ιδέα πίσω από την ΑΜΑΡΙ

Η Amari προσγειώθηκε στην πραγματικότητα των Συβότων την άνοιξη του 2022, έχοντας ξεκινήσει ως ιδέα πολύ πριν από αυτό, με την πεποίθηση ότι το να εξερευνείς κάτι έχει πιο πολύ πλάκα απ΄το να το βλέπεις απλά από μακριά.

Στην τοπική βλάχικη διάλεκτο του Μετσόβου, το Amari (Αμάρι) σημαίνει «θάλασσα». Πιστεύουμε ότι η λέξη αυτή με αυτά που πρεσβέυει για εμάς, αναδεικνύει τέλεια τις ρίζες όλης αυτής της εμπειρίας καθώς αυτή εμπνέεται από μνήμες τόσο από τα ορεινά όσο και από τα θαλάσσια τοπία της Ηπείρου.

Η Amari είναι κάτι περισσότερο από μια εταιρεία κρουαζιέρας. Είναι τρόπος ζωής. Για εμάς κάθε ταξίδι είναι μια ευκαιρία να αποκτήσουμε νέες εμπειρίες και να επιστρέψουμε πίσω αλλαγμένοι. Να επισκεφτούμε μέρη που δεν έχουμε ξαναδεί. Να ξανασμίξουμε με τους παλιούς μας φίλους ή τους φίλους που δεν έχουμε γνωρίσει ακόμα.

  • ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΜΑΣ

Ας μιλήσουμε για ένα φως στο σκοτάδι.

Ο φάρος των Συβότων αποτελεί οδηγό για ναυτικούς και ταξιδιώτες από το 1884. Αισθανόμαστε δέος κάθε φορά που τον βλέπουμε από μακριά ή αντικρίζουμε τη θάλασσα από την κορυφή του. Στέκεται εκεί ως σύμβολο ναυσιπλοΐας, ελπίδας και ήρεμης δύναμης, καθιστώντας τον το τέλειο έμβλημα για να αντιπροσωπεύσει το πάθος μας για εξερεύνηση στα νερά του Ιονίου.

  • ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Το όνειρό μας είναι να συμβάλουμε σε μια κοινωνία πιο βιώσιμη και προσανατολισμένη στη φύση. Θα θέλαμε να μοιραστούμε το πάθος μας για εξερεύνηση, με αποτέλεσμα να συστήσουμε στον επισκέπτη τις τοπικές κοινωνίες και τη φύση. Αφήνοντας μίλια μακριά τη καθημερινότητα του σπιτιού μας και ζώντας μια μέρα σαν ντόπιοι, καταλαβαίνουμε ότι η φύση είναι το πραγματικό μας σπίτι.

Η φιλοσοφία της Amari θυμίζει μια εποχή που οι άνθρωποι δεν ήταν τουρίστες αλλά ταξιδιώτες, επομένως θέλουμε να μείνουμε μακριά από τον μαζικό τουρισμό και να προσφέρουμε μια απλή αλλά πολυτελή εμπειρία. Για εμάς η ανέγγιχτη φύση και η άγρια ζωή είναι πολυτέλεια. Μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η απόλαυση ενός ποτηριού με κρασί κάτω από τον μεσημεριανό ήλιο, η αυτή η αίσθηση της θαλάσσιας αύρας μετά απο μια βουτιά στη μέση του πουθενά, μακριά από την πολυπλοκότητα του πολιτισμού.

Αυτό το πετυχαίνουμε με τη διατήρηση μικρών ομάδων στις εκδρομές μας (μέχρι 4-5 άτομα), την εξερεύνηση απομακρυσμένων τοπίων και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και προϊόντων, διατηρώντας την εμπειρία σας ιδιαίτερη και αποκλειστική.

  • Το ‘ALWAYS EXPLORING’ SHOP

Σας καλωσορίζουμε κάτω από τη στέγη της Amari. Το παλιό παντοπωλείο του παππού οπού αναδιαμορφώσαμε για να γίνει αντάξιο μιας αφετηρίας για περιπέτεια Το μέρος οπού κυριαρχούν αξίες όπως ο σεβασμός στην ειλικρίνεια και την απόλαυση της φύσης. Εδώ μπορείτε να χαλαρώσετε μαζί μας, να ενημερωθείτε για το πρόγραμμά μας και επίσης να κλείσετε την περιπέτεια σας. Είμαστε παθιασμένοι με αυτό που κάνουμε και θα συνεχίσουμε να εξερευνούμε. Πάντα. #alwaysexploring

  • Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΒΙΟΣΙΜΟΙ

Πιστεύουμε ότι ο ‘οικοτουρισμός’ μπορεί να συνυπάρξει σε αρμονία με τον πλανήτη μας. Η Αμάρι προσπαθεί να κρατά «αβλαβή» το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες από τις επιπτώσεις των επισκεπτών τους αλλά και της ίδιας της της δράσης. Οργανώνουμε δράσεις καθαρισμού και υποστηρίζουμε projects που αφορούν το περιβάλλον γύρω από το Ιόνιο πέλαγος και όχι μόνο. Η πλειοψηφία των προϊόντων μας προέρχεται από τοπικές κοινωνίες και παραγωγούς μικρής κλίμακας, όπως το κρασί και το τυρί (Νότια Κέρκυρα & Μέτσοβο). Ελαχιστοποιούμε τις μεταφορές εμπορευμάτων, διατηρούμε το αποτύπωμα άνθρακα σε χαμηλά επίπεδα και ταυτόχρονα υποστηρίζουμε τις τοπικές κοινότητες να αναπτυχθούν βιώσιμα. Παρακολουθούμε προσεκτικά τον στόλο μας και τον διατηρούμε σε άριστη κατάσταση, αποφεύγοντας κάθε είδους ρύπανση. Προσπαθούμε επίσης να συνεργαστούμε με εταίρους που μοιράζονται τις ίδιες αξίες, κάνοντας αυτό το «κίνημα σεβασμού της φύσης» πιο ισχυρό.

Με λίγα λόγια, δεσμευόμαστε για την προστασία του περιβάλλοντος και τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος, γιατί δεν βλέπουμε την θάλασσα σαν τη δουλεία μας, αλλά σαν το σπίτι μας.